KLOPP VERKLAART ABSENTIE GAKPO IN DERBY: 'TIMING IS NIET GEWELDIG, MAAR HIJ HEEFT HET BEST MOGELIJKE EXCUUS!'

Cody Gakpo ontbreekt woensdagavond tijdens de Merseyside Derby tussen zijn club Liverpool en stadgenoot Everton omdat hij elk moment vader kan worden, zo verklaart trainer Jürgen Klopp voorafgaand aan het duel. Virgil van Dijk verschijnt op Goodison Park wél gewoon aan de aftrap, Ryan Gravenberch neemt daarentegen plaats op de bank.

Voorafgaand aan de wedstrijd verschijnt de Duitse trainer, die afgaande op de laatste berichten opgevolgd gaat worden door Feyenoord-trainer Arne Slot, voor de camera's van Sky Sports. "Diogo Jota is geblesseerd en Cody Gakpo heeft vermoedelijk het best mogelijke excuus!", zegt Klopp.

"De timing is niet geweldig, maar het belangrijkste is dat ze op dit moment hun baby verwachten, misschien wel nú!", vervolgt de trainer die komende zomer na negen jaar zal vertrekken bij The Reds. Verder heeft hij alle spelers tot zijn beschikking die afgelopen weekend afrekenden met Fulham (3-1).

Bij een overwinning op de stadgenoot komt Everton in punten weer naast koploper Arsenal, dat gisteren (dinsdag) over Chelsea heenwalste (5-0). De nummer drie, titelverdediger Manchester City, speelt morgen (donderdag) het uitduel bij Brighton & Hove Albion. De ploeg van Pep Guardiola speelde op dat moment twee wedstrijden minder dan beide concurrenten voor de landstitel en heeft van de drie vooralsnog de minste verliespunten.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Josep Guardiola zet Bayern München-smaakmaker bovenaan verlanglijst'

'Josep Guardiola wil voor een absolute transfershock zorgen: man van 95,7 miljoen moet naar Manchester City komen.'

2024-04-24T19:07:12Z dg43tfdfdgfd